Duş Alırken Bu Hataları Yapmaktan Kaçının

Evet duş almak, temiz olmak, temiz kokmak insanı diğer canlılardan ayıran en temel özelliklerden birisidir. Reklamların ve hijyen firmalarının dayattığı algılar sayesinde her gün duş almaya da başlamış olabiliriz. Peki bu temizlik alışkanlığını yanlış bilgiler ile yapıyor olabilir misiniz, fayda yerine zarar görmeniz mümkün… Bu yazımız da duş alırken yapılan hatalardan bahsedeceğiz, gelin hep beraber öğrenelim…

Çok sıcak suyla duş almayın

Kombilerinizden suyun sıcaklığı ayarlayabilirsiniz ama eski usul şohben yada su sıcaklığını bilmediğimiz durumlarda ise dikkatli olmamız gerekmektedir. İdeal su sıcaklığı kişiden kişiye göre değişse de 35 dereceden yüksek sıcaklıklarda duş almamaya özen göstermeliyiz. Bunun sebebi ise, çok sıcak su, vücutta ki nemi azaltır ve bu da cildin kurumasına ve soyulmasına neden olacaktır. Yine çok sıcak su ile yıkanırken cildin doğal yağlarına ve bakteriyel florasına zarar verecektir. Faydalı bakterilerin zarar görmesi mümkün olacaktır.

Uzun süre su altında kalmayın

Uzun süre su altında kalmak cildin kurumasına neden olacaktır. Yine uzun süreli duş alımlarında harcanan su israfı sadece bizi ay sonunda faturada üzmeyecek, genel olarak temiz içilebilir su kaynaklarının da azalmasına hatta su sorunlarının baş göstermesine neden olacaktır.

Temizleyici maddelerin köpürmesine dikkat edin

Bu algı nereden geldi bilmiyorum ama köpüren sabun yada duş jeli iyidir diye bir şey yoktur. Bu tür ürünlerin çok köpürmesi için içerisine konulan bazı maddelerin fazlalığıyla alakalı bir durumdur. Eğer kullandığınız ürünlerde bu tarz köpürmeler çok olursa dikkat etmenizi öneririz.

Köpüren sabun yada duş jeli gibi ürünler cildin doğal yağlarının azalmasına neden olacaktır bu da cildin kurumasına ve pürüzlenmesine sebep olacak.

Antibakteriyel sabun ve türevlerini ancak doktor tavsiyesi üzerine kullanmanızı öneririz.

Cildin ph seviyesini değiştirmemek adına, ph değeri 5.5 olan sabunlar veya duş jeli kullanırsanız, cilt için sağlıklı bir alkalin seviyesi olmuş olacaktır.

Eski süngerleri kullanmayın

Biraz eskimiş, yıpranmış süngerleri banyo sırasında kullanmanızı pek önermiyoruz. Çünkü uzun süreli kullanımda yıpranmış süngerlerde bakteri oluşumları görülmekte ve yıpranan eskiyen süngerleri değiştirmek daha yararlı olacaktır. Sünger yerine daha doğal ürünler kullanabilirsiniz, antibakteriyel konjac süngeri yada kabak lifi kesesi gibi veya ipek kese gibi özellikli kese ürünleri kullanabilirsiniz.

Kurulanmaya özen gösterelim

Duş sonrasında kurulanmaya özen gösterelim, özellikle mantar oluşumunun yoğun olduğu, kasık, el ve ayak parmak araları, koltuk altı gibi bölgelerin kurulanmasına özen gösterelim.Diğer bölgeler için biraz nemli kalması, cildin neme doyması açısından iyi olabilir. Duş sonrası suyu cilde hapseden özel ürünleri de doktor tavsiyesi üzerine kullanabilirsiniz.

Lif, kese, sünger gibi ürünleri iyice durulayın

Kese kullanacaksak, kullanmadan önce keseye hiç bir şekilde sabun, şampuan, duş jeli gibi ürünleri sürmeden, cildimize herhangi bir kayganlaştırma vazifesi oluşturacak bir şeyler değdirmeden kullanmaya özen gösterelim. Keselenme sonrası ölü derilerden tamamen arınmak ve genel temizlik yapmak için lif kullanabilirsiniz. Tüm lif, kese ve sünger ürünlerinizi her kullanım sonrasında iyice durulayarak, iplerinden asarak kurumasını sağlayınız.

Görüldüğü gibi duş almanında bir yolu yordamı var. Bugüne kadar size bir şey olmamış olabilir ama günün birinde sorunlarla karşılaşmamak adına önerilerimize kulak vermenizi tavsiye ederiz.

Evinizde kese keyfi yapmak için aradığınız en iyi kese ürünleri ve çeşitleri için online kese alışveriş sitemiz olan Keseburada.com‘u ziyaret etmeyi unutmayınız. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir