Sinemada Hamam Konusu İçeren Filmler

7.Sanat olan sinema, bir çok konuyu filmlerde işlemiştir, bu konulardan bir tanesi de hamam konusudur ve Türk sinemasında 3 farklı film de hamam konusu işlenmiştir. Bakalım bu filmleri biliyor musunuz…

Hamam konusunu işleyen filmleri kronolojik olarak sıralarsak ilk sırayı 1976 yapımı Tosun Paşa filmi alacaktır…

Tosun Paşa

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Türk sinemasında hamam sahnesi içeren ilk film olan Tosun Paşa, Osmanlı döneminde birbirine düşman olan iki ailenin Seferoğulları ile Tellioğulları arasında yaşanan olayların anlatıldığı traji komik filmlerden birisidir. Yukarıda film afişi yer alan filmde zamanın usta oyuncuları oynamaktadır. Bu filmin en akıllarda kalan sahnelerinden birisi de Adile Naşit, Ayşen Gruda ve diğer kadın oyuncuların büyük bir ustalık gösterdiği hamam sahnesidir. Aradan 44 yıl geçmesine rağmen bu sahne her neslin aklına kazınmış bir şekilde Türk sinemasının kültleri arasında yer almaktadır.

Hamam 

Hamam
Hamam

1997 yılında Türk – İtalyan ortak yapımı şeklinde çekilen Hamam filmi, çekildiği yıldan önceki yıllarda Türk sinemasında yaşanan bambaşka kafaların yanında daha masum kalsa da içerdiği eşcinsel sahneler nedeniyle zamanında çokça eleştirilmiş bir filmdir.

Çarşı Pazar

Çarşı Pazar Filmi
Çarşı Pazar Filmi

Geçimini aile yadigarı hamamı işleterek sağlayan Kahraman (Erdem Yener), İstanbul’lu bir müteahhitin ve yerel iş birlikçisinin işleri zorlaştırmasıyla zor günler geçirmektedir. Yeteri kadar hamama müşteri çekemezse, babadan kalma borçlar yüzünden elindeki hamamı kaybetme riski taşıyan Kahraman’ın zorlu mücadelesini anlatıyor.

Türk sinemasında hamam konusu ve sahnesi içeren filmler bu şekilde olmaktadır. Bu sahneleri izlerken siz de de bir hamam keyfi yapma isteği oluşursa hiç vakit kaybetmeden gitmenizi tavsiye ederiz.

Bu yazımızın yazıldığı günlerde tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle hamam, sauna, spa merkezleri gibi bu tarz tüm işletmelere giriş yasağı getirildi. Henüz karantina durumlarının ne şekilde olacağı ve yasakların ne zaman biteceği belirsizken, eviniz de hamam ve kese keyfi yapmak isterseniz, hoşunuza gidecek en güzel kese ürünlerimizi online alışveriş sitemiz olan Keseburada.com üzerinden inceleyip sipariş verebilirsiniz.

İpek keseler, dual peeling keseleri, çocuklar için desenli keseler gibi birbirinden özel ve güzel keselerin yer aldığı sitemize göz atmayı unutmayınız. Bir başka yazımızda görüşmek dileğiyle. #Evdekal Türkiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir