Türkiye’nin Şifa Kaynağı Kaplıcalar Rehberi

Çin’de ortaya çıkan Corona (Korona) Virüs tehlikesi an itibariyle 169 ülkede görülmekte ve binlerce kişinin bu salgınla mücadele etmesine ve de çoğunluğu yaşlı kişilerden oluşan onbinlerce kişinin ölümüne neden olmuştur.

Uzmanların her seferinde söyledikleri şeyler; iyi beslenin, bağışıklık sisteminizi güçlendirin ve uyumanıza dikkat edin… Koronavirüsün ölüme sebebiyet verdiği kişiler genel olarak kronik rahatsızlıkları olan ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler olmaktadır. Bu yazımızda da ülkemizin şifa kaynağı olan kaplıcalardan bahsedeceğiz. Lakin bu yazının yazıldığı günlerde salgın yüzünden bu tür yerlere gitmek yasak olacak ama tez zamanda bu illetten kurtulup, güzel günlerde şifa kaynağı olarak kullanacağımız yerleri sizin için bir araya getirdik. Bu yazımızda anlattığımız yerlerden şifa bulmuş kişiler varsa yorum olarak yazımıza katkıda bulunmalarını rica ediyoruz…

Kaplıca ve şifalı sular denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden birisi şüphesiz Bursa’dır. Bursa sahip olduğu tarihi hamamları ve doğal kaynakları ile termal turizmin bir nevi başkenti sayılmaktadır. Bu kadar ünlenmiş bir şehirde hangi hamamlar termal şifalı sulara sahip gelin görelim…

Bursa Oylat Kaplıcaları ve Faydaları

Bursa’nın İnegöl İlçesinde yer alan Oylat Kaplıcaları, yerli yabancı bir çok kişinin şifa bulduğu en önemli termal turizm noktalarından birisidir. Sahip olduğu termal oteller ve halka açık kaplıca ile ister günlük isterseniz tatilinizi geçirebileceğiniz konaklama seçenekleri sahip bir kaplıca bölgesi olan Oylat, sahip olduğu şifalı sular nedeniyle binlerce kişi tarafından tercih edilmektedir. Oylat kaplıcalarında ki şifalı doğal termal suyun faydaları şu şekilde olmaktadır;

  • Strese, beyin yorgunluğu, kireçlenme ve romatizmal ağrılar
  • Kadın hastalıkları
  • Çocuk felci
  • Böbrek rahatsızlıkları
  • Cilt hastalıkları
  • Reflü
  • Ve daha bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Oylat kaplıcalarında yer alan termal hamamlarda güzelce bir dinledikten sonra yapılan kese uygulaması ile ölü derilerden kurtularak sağlığınıza ekstra şifa katarak çok iyi hissederek ayrılacağınıza eminiz.

Ankara Kızılcahamam Kaplıcaları ve Faydaları

Kaplıcaları ile ünlü bir yer daha varsa oda Ankara’nın Kızılcahamam Kaplıcalarıdır… Günümüzde adını bir çok siyasi partinin kamp yeri olarak ta duyuran Kızılcahamam, tarihi Roma dönemine kadar uzanan, hatta adını 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı sırasında Timur’dan alan bir bölge olarak termal turizm de en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Kızılcahamam, 1400’lü yıllarda su sıcaklığı 80 derece kadar iken Timur aksayan bacağı için şifa olması niyetiyle bu bölgeye gelir… Termal suya girer girmez Aman Kızılcahamam demesi ile adını alan bu bölge günümüzde su sıcaklığı 47 derece olarak varlığını devam ettirmektedir. Kızılcahamam da ki termal suların en bilinen faydaları arasında mide ve safra kesesi rahatsızlıkları, romatizmal ağrılar, kadın hastalıkları, stres, depresyon, beyin yorgunluğu gibi günümüz rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir…

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir web sayfasında Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi ilinde resmi kayıtlı kaplıca bulunmaktadır hepsini görebilme imkanına sahipsiniz, hazırlanan bu web sitesine göre en çok kaplıca tesisi bulunan iller sırasıyla;

  1. Ankara: 36 Tesis
  2. Bursa: 32 Tesis
  3. Balıkesir: 27 Tesis
  4. Afyonkarahisar: 24 Tesis
  5. İzmir: 19 Tesis
  6. Nevşehir: 17 Tesis
  7. Yalova: 13 Tesis
  8. Manisa: 11 Tesis
  9. Kütahya: 8 Tesis
  10. Eskişehir: 5 Tesis
  11. Amasya: 4 Tesis
  12. Rize: 4 Tesis
  13. Niğde: 3 Tesis
  14. Kayseri: 3 Tesis
  15. İskenderun: 3 Tesis
  16. Konya: 2 Tesis
  17. Aksaray: 2 Tesis
  18. Tokat: 2 Tesis
  19. Erzurum: 2 Tesis

olmak üzere toplam 260 tesis ile Türkiye, dünyanın termal tesisleri bakımından öncü turizm bölgelerinden biri olmaktadır.

Kaplıcalara gidipte şifa bulunların bu yazımıza yorum olarak hangi bölgede ne gibi şifa bulduklarını yazmalarını rica ediyoruz. Bir başka yazımızda görüşmek dileğiyle…

Türkiye’nin Şifa Kaynağı Kaplıcalar Rehberi” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir